• Sosyal Medya:
Buzdolabı Nasıl Temizlenir Ve Nasıl Yerleştirilir?
27 Mart 2020 Cuma

Buzdolabı Nasıl Temizlenir Ve Nasıl Yerleştirilir?

Bir günde kaç kez buzdolabının kapısını açıyoruz acaba, hafta içi veya hafta sonu farklı sayıda oluyor tabii ki. Elimiz her an temiz mi acaba? Çocuklarımız okuldan geliyor, direk atıştırmak için buzdolabına koşuyor. Bunun için önce buzdolabını, hijyen ortamına uyarak kullanmakla başlamalıyız.

-İlk işimiz buzdolabımızı boşaltarak ve fişini çekerek, buzlanma varsa erimesini beklemeliyiz.

-1 lt suya 2 çorba kaşığı karbonat karıştırarak yumuşak bir bezle içini ve dışını silmeliyiz. Karbonat hijyen ve temizlik için birebirdir.

-Tel veya cam rafları ve sebzeliği çıkartarak, lavaboda yine karbonatlı su ile yıkamalıyız.

-Deterjan ve sabun kullanmamalıyız, daha sonra koku yapar.

-Durulayıp iyice kuruladıktan sonra, bütün rafları yerlerine takabiliriz.

-Her hafta buzdolabı kapısının dış yüzeyini silmeliyiz.

-Eğer hâlâ buzdolabınızda koku varsa, sizin ve aile bireylerinizin hangi koku hoşuna gidiyorsa:))

1-Küçük bir kapta vanilya kokuyu alır, veya

2-Her gün değiştirmek üzere, 1 kahve fincanı ağzı açık süt, veya

3-Küçük bir kâsede karbonatla suyu macun yapın, birkaç gün beklesin, veya

4-Eğer unutkan değilseniz, her gün değişecek 2 dilim kesilmiş limon, çünkü küflenir, veya

5-Son çare taze kahve, buzdolabında ki kokuyu giderecektir. Zamanla kahve kokusu da

gider.
-Yemekleri sıcak olarak buzluğa ve buzdolabına koymamalıyız, kapağı kapalı olarak nihale üzerinde soğuyabilir. Çünkü buzdolabının nemli ortamı bakteri üretir. Yemekleri tencere ile değil, düz kapaklı veya vakumlu saklama kapları ile buzdolabına yerleştirelim. Üst üste koyacağımız saklama kapları fazla yer kaplamaz.

-Dökülen malzemeyi hemen silelim, örnek olarak süt ekşir, peynir, reçel, meyve suyu kurur ve yapışır.

-Saklama kabınız kapaklı değilse yiyeceklerin üstünü streçle kaplayalım, veya buzdolabı poşeti kullanabiliriz.

-Eğer buzluğumuz karlanıyorsa, çok dolduruyoruz ve hava almıyor demektir. Veya lastikleri yırtık olabilir.

-Kapısı kapanmıyorsa, lastiğine talk pudrası sürerek rahat kapanmasına sağlayabiliriz. Hâlâ kapanmıyorsa ön ayaklarının ayarlanması gerekir.

-Ayda bir kez buzdolabını çekerek, altını temizlemeliyiz ve arkasını duvara dayamamalıyız.

-Kavun ve karpuzu kesince streçleyip dolaba kaldıralım, kavun ve turşu çok koku bırakır.

-Yumurtaları buzdolabına kartonuyla ve yıkamadan yerleştirmeliyiz. Kullanacağımız kadarını yıkayıp sonra ellerimizi tekrar yıkamalıyız.

-Sebze ve meyveleri naylon torbadan çıkarıp, pamuklu kumaş torba veya kağıt havluya sararak sebzelik çekmecesine koyabiliriz. Meyve ve sebze çekmecesini ayırarak daha düzenli görünmesini sağlarız.

-Çürümüş veya küflenmiş olan sebze ve meyveleri hemen ayıklayıp atmalıyız ki, diğerlerini çürütmesin.

-Süt şişelerini ve meyve suyu kutularını açtığımız zaman, üzerine o günün tarihini yazarak ailedeki herkesin sağlığını korumuş oluruz. Evimizde yaşayan bireylerin görevi olmalı diye düşünüyorum. Bu alışkanlık evimizde daha mutlu ve saygılı yaşamamızı sağlıyor.

-Salçamızı açtığınız zaman, üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı dökersek, daha uzun zaman kullanabiliriz. Mantar oluşmasını önlemiş oluruz.

-Maydanoz ve dereotunu temizledikten sonra kavanoza yıkamadan koyup, kapağını sıkıca kapamalıyız. Eğer arzu edersek, kağıt havluya sarıp daha uzun süre kavanozda kalmasını sağlarız.

-Buzdolabınızın kapağı kullanım şeklinize uymuyorsa, kapak yönü teknik servis yardımıyla değişebilir. Kiracı olup evini sık değiştirenler için büyük kolaylıktır.

-Buzdolabınız çelikse, sert zeminli mıknatısları tercih etmeyelim, yumuşak kağıt gibi olan mıknatıs süsler daha elverişli.

-Şeffaf küçük boy çöp torbasını buzdolabında kullanmayalım. Kilitli veya normal buzdolabı poşeti kullanabiliriz.

404 Hata Sayfası | Denizli Toprakçı Teknik Servis
  • Sosyal Medya:

Üzgünüz! Ulaşmaya Çalıştığınız Sayfa Mevcut Değil.

Sayfa yayından kaldırılmış veya hatalı sayfa adresi tıkladınız.

Ana Sayfaya Git